Rådgivning til far


Her finder du råd og vejledning til de svære ting

Det er hårdt arbejde at få børn, og det kan føre til konflikter, og desværre også til at far og mor kan gå fra hinanden. Her er nogle steder, du kan henvende dig for at få hjælp, hvis du skulle få brug for det.

Mandecentret – læs, hvad du som far kan få hjælp til her

Mandecentret har siden 2006 tilbudt gratis rådgivning til mænd, der står i en skilsmisse, parbrud eller er udsat for vold i familien. Mandecentrets målgruppe omfatter ikke mænd med ubehandlede misbrug eller psykisk sygdom.

Mandecentret har afdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense samt København og på Frederiksberg.

Mandecentrets rådgivning er gratis. Kontakt dem på tlf. 70 11 62 63 eller ved at sende en mail til info@mandecentret.dk.

Her er et udpluk af, hvad du kan få hjælp til i Mandecentret:

Skilsmisse og parbrud
Du kan få hjælp både før, under og efter, dit parforhold slutter. Det kan for eksempel være råd til de praktiske ting eller hjælp til det personlige. Du behøver ikke at have været gift for at bruge rådgivningen. Læs mere om Mandecentrets rådgivning i forbindelse med skilsmisse og parbrud HER.

Samvær med dine børn
Mandecentret kan hjælpe med at finde ud af, hvem der skal være samværs- og bopælsforælder. Du kan selv eller sammen med din ekspartner få hjælp til at håndtere konflikter og til at I begge bevarer kontakten til jeres børn. Læs mere om hjælp til samvær med børn HER.

Midlertidig bolig
For at benytte Mandecentrets midlertidige botilbud skal du opfylde en række krav. Kontakt Mandecentret for at høre, om du er i målgruppen, og læs mere om de midlertidige botilbud HER.

Konflikt og vold
En del af de mænd, der kontakter Mandecentret, har konflikter med deres partner eller ekspartner. Nogle oplever, at deres partner eller andre i familien udsætter dem for fysisk eller psykisk vold. Du kan få hjælp til at håndtere konflikter og vold HER.

8 mænd – 8 uger
Alle Mandecentrets afdelinger tilbyder gratis rådgivning i grupper under overskriften ’8 mænd – 8 uger’. Grupperne er et tilbud til dig, der enten kæmper for at forhindre en skilsmisse, allerede står midt i en skilsmisse, eller føler, at du er gået i stå efter et parbrud. Du kan læse mere om forløbet HER.

Mødrehjælpen - også til far

Som far kan du få rådgivning og støtte i Holdepunkt – Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning.

Her sidder socialrådgivere, jurister og psykologer klar med hjælp til de mange udfordringer, som kan opstå, når man er forælder eller på vej til at blive det. Du har måske spørgsmål til samvær, bekymringer om dit barns trivsel, problemer med økonomien, tanker om abort eller behov for en snak midt i skilsmissen? Uanset hvad, kan de rådgive dig.

Holdepunkts rådgivere kan kontaktes på chat eller tlf. 33 45 86 00. Se åbningstider HER.

Du har også mulighed for at søge råd og viden i en række rådgivningsartikler, samt støtte og netværk i en af Mødrehjælpens mange lokalforeninger, som jævnligt arranger aktiviteter du og din familie kan deltage i.

Læs meget mere om Holdepunkts tilbud HER.

Mødrehjælpen tilbyder også retshjælp

Har du brug for at blive guidet sikkert gennem paragrafferne om for eksempel skilsmisse, samvær, bolig eller faderskab, kan du få gratis retshjælp i Mødrehjælpen. Den juridiske rådgivning gives af en uvildig jurist eller advokat.

Læs mere om retshjælpen HER.

Tilbud til unge forældre

Mødrehjælpens rådgivningshuse i København, Aarhus og Aalborg har desuden særlige projekter for unge forældre under 30 år. Her modtager barnets mor rådgivning og støtte under graviditet og barsel, men der er også arrangementer og tilbud rettet mod dig som far.

Vil du høre mere, kan du finde din nærmeste Mødrehjælpen rådgivning HER.